Help mee en steun ouderen op Nationale Ouderendag

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze niemand meer om zich heen hebben en lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op vrijdag 4 oktober 2019, zetten we deze ouderen in het zonnetje. Doet u mee? We kunnen niet zonder de inzet van vele vrijwilligers en bedrijven. Hartelijk dank alvast!

Vervul een wens

Lijkt het u leuk om iets bijzonders voor een oudere bij u uit de buurt te betekenen? Geweldig. Vanaf juli kunt u hier op de website een wens uitkiezen die bij u past. Samen met de oudere geeft u invulling aan de wens. Het kost u maximaal een paar uurtjes van uw tijd, en levert de oudere en uzelf een heel goed gevoel op. Houdt er wel rekening mee dat u bijvoorbeeld geld kwijt bent voor toegangskaartjes en vervoer. Als dit een probleem is, kunt u contact opnemen met het lokale comité. Als u meedoet met Nationale Ouderendag is 1 ding zeker: u bezorgt uzelf en een oudere een onvergetelijke dag. Bekijk de wensen en meld u aan als wensvrijwilliger!

Doneer een wens

Nationale Ouderendag is niet mogelijk zonder de steun van duizenden vrijwilligers. Maar daarnaast is er ook geld nodig. Dit geld wordt gebruikt om de wensen en gezamenlijke activiteiten mogelijk te maken. Denk hierbij aan vervoer, toegangskaartjes en maaltijden. Helpt u mee met een gift?

Help mee als bedrijf

Ook voor u als bedrijf, business- of serviceclub, vereniging of instelling biedt Nationale Ouderendag diverse mogelijkheden om uw betrokkenheid met ouderen te tonen.

Start een lokaal comité of sluit u aan bij het comité in uw gemeente

Nationale Ouderendag is een landelijk evenement. Elke deelnemende gemeente heeft een lokaal comité van vrijwilligers. Dit comité zorgt voor de voorbereiding en organisatie van Nationale Ouderendag voor ouderen in de buurt, contacten met lokale instellingen en organisaties, fondsenwerving en pr. Uiteraard ondersteunt het Nationaal Ouderenfonds de lokale comités. Bent u een organisatorische duizendpoot, een echte doener die graag de handen uit de mouwen steekt of een netwerker pur sang? Dan kunnen we uw hulp goed gebruiken.

  • U kunt zich aansluiten bij het comité in uw gemeente: bekijk hier of er een comité is bij u in de buurt.
  • Is er nog geen comité in uw gemeente? Ontdek hoe u zelf een comité in uw gemeente kunt starten! Download de handleiding (pdf).
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]