Wie zijn wij

Nationale Ouderendag wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Hiermee vragen we landelijk aandacht voor eenzame en kwetsbare ouderen. En dat is hard nodig. Ruim 2,5 miljoen ouderen voelen zich eenzaam. 

Joke van der Klauw (86): “Ik zit de hele dag alleen. Ik heb hier geen vrienden. Mijn kinderen wonen ver weg. Dat is wel eens moeilijk. Want je hoort je eigen stem niet meer.”

Tilly Jansen (74): “Ik ben alleen met mijn hond Bully. Mijn man is vorig jaar overleden. En mijn dochter en kleinkinderen wonen in België. Ik voel me eenzaam. ’s Avonds is er niemand om mee te praten.”

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen zoals mevrouw Van der Klauw en mevrouw Jansen. We bestrijden eenzaamheid onder ouderen en vergroten de zelfredzaamheid en het empowerment. Hiervoor zetten we ons, samen met duizenden vrijwilligers, iedere dag in. 

Luisterend oor en gezelligheid

Mevrouw Van der Klauw wordt nu iedere week gebeld door onze gratis belservice de Zilverlijn. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor of een gezellig praatje. “Dat telefoontje doorbreekt mijn week. Ik hoor weer een stem”, vertelt ze. 

Boodschappen en uitjes

En mevrouw Jansen gaf zich op voor de BoodschappenPlusBus, waarmee ze samen met andere ouderen op pad kan. “Ik ontmoet mensen die me begrijpen. Dat is echt ontzettend fijn. Ik heb me meteen opgegeven voor het volgende uitje, samen met een dame die ik op de bus ontmoette!”

Het werk van het Nationaal Ouderenfonds

Ieder jaar helpen we tienduizenden ouderen. We maken dagelijkse dingen, zoals een boodschapje doen, sporten of een uitje maken, weer toegankelijk. We staan klaar voor het bieden van een luisterend oor, een goed gesprek of een gezellig praatje. En we helpen ouderen, familieleden, mantelzorgers en zorgprofessionals met hun vragen op het gebied van ‘ouder worden’. Wil jij ook helpen? Ontdek meer over het Nationaal Ouderenfonds of meld je aan als vrijwilliger op www.ouderenfonds.nl.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]