Ouderenfonds t.a.v. Nationale Ouderendag

Postbus 2073
3800 CB Amersfoort
Tel: 088 3442000
Email: nationaleouderendag@ouderenfonds.nl

Contact met een lokaal comité?

Gebruik het formulier hieronder of kies een plaats voor de naw gegevens.

Wat is Nationale Ouderendag?

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op vrijdag 5 oktober 2018, laten we deze wensen uitkomen. Doet u mee?

 

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

  • Op Nationale Ouderendag vervult het Nationaal Ouderenfonds ieder jaar samen met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden wensen van ouderen. Ouderen staan deze dag aan het roer. Zij dienen een wens in die ze moeilijk alleen kunnen realiseren.
  • Ouderen geven hun wens op bij een lokaal comité bij hun in de buurt. We hebben meer dan 30 comités van Den Helder tot Eindhoven en van Leidschendam tot Assen. Stuur uw wens in!
  • Vrijwilligers kiezen een wens die bij hun past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op Nationale Ouderendag. Vervul een wens van een oudere bij u in de buurt!
     

Wat voor wensen hebben ouderen?

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

“Eigenlijk heb ik niet zo veel te wensen. Behalve een stukje nougat bij de koffie ofzo. Maar als ik dan toch nog iets mag meemaken, dan wil ik de Regenboogklasse zien schitteren tijdens de Sneekweek”, vertelt Janny de Boer (91). En dus nemen we haar in 2016 mee het water op. “Ik heb mijn ups en downs, maar dat verrijkt je! Een gevoel van dankbaarheid overheerst als ik terugkijk op deze dag.”  

Wat betekent Nationale Ouderendag voor ouderen?

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

1 miljoen eenzame ouderen

Uiteraard steunt het Nationaal Ouderenfonds deze ouderen ook de rest van het jaar. Wij halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. En dat is hard nodig. Want in Nederland voelt maar liefst 1 op de 4 ouderen zich eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Ontdek hoe het Ouderenfonds eenzame en kwetsbare ouderen steunt. 

Doe mee!

 


Alle velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Aanhef *
select
Achternaam *
Voorletters / voornaam *
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon *
Email adres *
Mijn vraag/ opmerking *
Stuur mijn vraag/ opmerking naar
select
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]