Ouderenfonds t.a.v. Nationale Ouderendag

Postbus 2073
3800 CB Amersfoort
Tel: 088 3442000
Email: nationaleouderendag@ouderenfonds.nl

Contact met een lokaal comité?

Gebruik het formulier hieronder of kies een plaats voor de naw gegevens.

Wat is Nationale Ouderendag?

Waarom een Nationale Ouderendag?

In 2018 zijn er meer dan 5,5 miljoen ouderen in Nederland. Hiervan voelen meer dan 2,5 miljoen ouderen zich eenzaam. Goede kans dat ook bij u in de straat een eenzame oudere woont. Het Nationaal Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom zetten we ons iedere dag, samen met duizenden vrijwilligers, in voor ouderen in Nederland die eenzaam, kwetsbaar of verminderd zelfredzaam zijn. 

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

  • Op Nationale Ouderendag vervult het Nationaal Ouderenfonds ieder jaar samen met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden wensen van ouderen. 
  • Ouderen geven hun wens op bij een lokaal comité bij hun in de buurt. Ook kan iemand een wens voor een oudere indienen. Dit kan zowel online als offline. We hebben meer dan 20 comités van Den Helder tot Nuenen en van Leidschendam tot Assen.
  • Vrijwilligers kiezen een wens die bij hun past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op Nationale Ouderendag.
     

Wat voor wensen hebben ouderen?

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog eenmaal het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand.

“Eigenlijk heb ik niet zo veel te wensen. Behalve een stukje nougat bij de koffie ofzo. Maar als ik dan toch nog iets mag meemaken, dan wil ik de Regenboogklasse zien schitteren tijdens de Sneekweek”, vertelt Janny de Boer (91). En dus nemen we haar in 2016 mee het water op. “Ik heb mijn ups en downs, maar dat verrijkt je! Een gevoel van dankbaarheid overheerst als ik terugkijk op deze dag.”  

De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten. Zie hieronder de eerste vervulde wens van 2019.

Het is 8 september 2019: de dag dat Johan wens in vervulling gaat. 
Zijn grote wens: vissen met een kotter. Die wens heeft hij ingediend bij het lokale comité van Leidschendam-Voorburg. Normaal gaan wensen in vervulling op 4 oktober, maar het weer werkt in oktober niet altijd mee. In september is er meer kans op blauwe luchten. Al snel blijkt dat ook in september het avontuur van Johan vraagt om zeebenen. De golven zijn hoog, soms wel bijna twee meter. Gelukkig heeft Johan een visoveral aan die de regen die later op de dag volgt enigszins tegenhoudt. Veel vis vangt het gezelschap niet, maar dat mag de pret niet drukken. De ervaring is compleet. Na een ontzettend woeste tocht vaart het schip na zes uur op het water weer veilig de haven in. 

Uiteraard steunt het Nationaal Ouderenfonds deze ouderen ook de rest van het jaar. Wij halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. En dat is hard nodig. Want in Nederland voelen maar liefst 2.5 miljoen ouderen zich eenzaam en 500.000 ouderen zich ernstig eenzaam. Kijk op https://www.ouderenfonds.nl/ bij activiteiten wat wij doen om de eenzaamheid bij ouderen te voorkomen en bestrijden.

 

 


Alle velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Aanhef *
select
Achternaam *
Voorletters / voornaam *
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon *
Email adres *
Mijn vraag/ opmerking *
Stuur mijn vraag/ opmerking naar
select
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]